FR / ENG / NL

from farm to table

from farm to table

Traditie met een hedendaagse flair

Datzelfde jaar ontmoet Adrien via gemeenschappelijke vrienden HP. Deze laatste, opgeleid aan de hotelschool van Namen, heeft ervaring opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants in onze hoofdstad. Het concept van Patatak spreekt hem meteen aan: een Belgische keuken met de smaak van de 21ste eeuw, aandacht voor het product en een plek die voor iedereen toegankelijk is.

HET VERHAAL van PATATAK

De deuren openen naar iets nieuws

Patatak opende in 2018 met een eenvoudige maar gedurfde ambitie: een frituurmenu aanbieden waarbij alles — echt alles — huisgemaakt is. Samen gingen Adrien en HP op zoek naar lokale producenten, waarbij ze kwaliteit boven gemak kozen als eerbetoon aan hun Belgische wortels. De erkenning volgde al snel en zeker.

En sindsdien is Patatak trouw gebleven aan zijn belofte: genereus, ambachtelijk eten, met zorg bereid — en aangeboden aan prijzen die de deuren voor iedereen openhouden.

Een smaak van de kindertijd

Tijdens zijn jeugd geniet Adrien op zondagmiddag van de huisgemaakte frieten van zijn grootmoeder. Hét Belgische gerecht bij uitstek, verbazend eenvoudig: ’s ochtends geschilde en gesneden aardappelen, vergezeld van een huisgemaakte saus. Een onnavolgbare smaak die moeilijk terug te vinden is.

Op zoek naar de perfecte aardappel

In 2017 trekt Adrien door België en ontmoet hij tientallen aardappelproducenten met één idee in gedachten. In Genappe leert hij Karel kennen, die net bezig is met de omschakeling naar bio en ervan overtuigd is dat landbouw hand in hand gaat met respect voor de bodem en het product. Uit hun samenwerking ontstaat een vriendschap die ook vandaag hecht is. Tegen 2020 had Karel’s boerderij een volledige biologische certificering behaald.

je vindt ons hier

Klik hier om je route te berekenen
Sint-Gillisvoorplein 31
1060 Sint-Gillis

Openingsuren
Maandag : gesloten
Dinsdag : 18u00 - 22u00
Wo – Zo : 12u00 - 22u00 (tot 23u00 op vrijdag en zaterdag)

DE MENSEN ACHTER DE patat

De oprichter – Adrien

Hij droomde ervan om de aardappel te verheerlijken. Als historicus en journalist voor Le Soir leek niets hem voorbestemd om een frituur te openen. Maar de nostalgie naar de frieten van zijn grootmoeder bracht hem ertoe Patatak op te richten.

De boer – Karel

Onze superboer levert zijn aardappelen rechtstreeks in onze aardappelkelder, vanuit zijn boerderij du Passavant. Hij verdedigt de lokale landbouw tegenover de industrie van de gestandaardiseerde aardappel.

De manager – Alice

Zij zorgt ervoor dat alles perfect in orde is, en dat met een stralende, aanstekelijke glimlach die de hele ruimte doet oplichten!

De chef – HP

Onze rock-’n-roll chef, van Belgisch-Canadese afkomst, is het culinaire DNA van Patatak. Hij blinkt uit in het heruitvinden van frituurklassiekers op huisgemaakte wijze, steeds op het ritme van experimentele muziek.

word on the street